Google
Prilagođeno pretraživanje
Latest topics
Adds by Google
Adds by Google
Adds by Google
JEDINI PLANET IZBORA
+4
lavica
silver fox
vess
ajasofia
8 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
samokritika
što se tiče samokritike ja sam izrazito samokritična i nevidim ništa loše u tome ako je kritika realna i na mjestu...npr. podviknula sam na djete bez opravdanog razloga...osjetila nepravdu...analizirala događaj ... shvatila da su moje frustracije i ljutnje bile zbog šefa koji me je na finjaka naguzio da radim treću nedelju u mjesecu...nisam imala muda reći da to neželim i nemogu...onda sam imala muda tu istu frustraciju ispoljiti na dijete jer naime ono nemre vratiti...samokritički um shvaća pogrešku i automatski se ispričava djetetu i objašnjava mu se da ono nije krivo i da je mama ilti tata POGREŠIO tj. KAŽE SE DJETETU OPROSTI NISAM NAMJERNO... i tako to...samokritičnost je odlika ukoliko ne prelazi u krajnost pa se kritiziraš kaj si budali reko da je budala ili idiotu da je idiot...ili si prijavio jadnog pedofilćeka ili jadnu agresivnu zlostavljačku majčicu i tako dalje...
upravo u ovome imamo izbor biti dobri ili loši tj. birati svoji put...to je taj izbor kojim se samorealiziramo.
vess što se tiče dobra i zla u braku to je zaista u nekim situacijama nemoguće istrpiti...alkoholizam, kockanje, zlostavljanje i sl. nisu odlike koje treba tolerirati.
upravo u ovome imamo izbor biti dobri ili loši tj. birati svoji put...to je taj izbor kojim se samorealiziramo.
vess što se tiče dobra i zla u braku to je zaista u nekim situacijama nemoguće istrpiti...alkoholizam, kockanje, zlostavljanje i sl. nisu odlike koje treba tolerirati.
lavica- Broj postova : 203
Re: JEDINI PLANET IZBORA
morao sam se vrnuti na prvu stranicu da provjerim da li je ovdje sve od vjere krenulo ... nekako ste preko vjere prošli kroz iskricu ... planeta izbora,pa ne bi valjalo drugacije jer sve utihne kad izbor ne postoji.ionako nas prate sputavanja i neslobode koje nam namece društvo,sistem,odgoj i sve što slijedi ... za sebe lično sam probrao iz raznih vjera sve što mi se svidja što mislim da mogu razumjeti i nisam tu uklopio nikakva idolopoklonstva i tome slične stvari ... eto pa taj miks ispade nešto poput privatne vjere ( samo za mene, što mi daje za pravo da molim na svoj nacin i gledam na svoj nacin , da živim na planetu izbora na svoj nacin ) allo fox -- ti bi trebao biti onaj fox sa slobodnog ; vidi uspio sam ne ukomponovati famozni nokat sa nožnog palca starog ribara ... uspio sam ne sablazniti ovaj post ...
Fijolin- Broj postova : 114
Pa ti si jedan pjesnik!
vess- Broj postova : 471
lavica je napisao/la:
Slažem se. Ali ostala sam opet zaprepaštena Katoličkom crkvom. Dozvoljavat će crkveni razvod u slučaju da osoba boluje od anoreksije ili bulimije, a kako su obrazložili ispada da su te osobe čisti šrot i, osobito, nepogodne za rasplod. Jebemti takav brak.
S druge strane prešutno, u tome slučaju, toleriraju potajno kurvanje, zlostavljanje itsl. Naime, takve devijacije izrijekom ne spominju kao valjan razlog za crkveni razvod. Fuj.
ups. , o ne , lijepo sam pomislio da mi je ovaj napušteni forum dobar izbor na ovoj planeti izbora ... tako je ovdje lijepo tiho , nigdje nikoga , došlo mi da se kao sam sebi ispovjedam , da napravim pospremanje duševnog stanja i da posložim svoju svjest a ti mi otipka da sam kao pjesnik ... u toj fazi sam rekao sebi , vidi ljepote ovdje , nema cura da ih muvam , da im pjevam a na lokaciju mi stigla pošta da si mi otipkala " pjesnik " ... nemoj više , nisam pjesnik vec "pjevac tuge" , sjecaš li se te pjesme , vlado kalember ako pamtim dobro ...vess je napisao/la:Pa ti si jedan pjesnik!
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema
Ref.
Ja nisam kockar ali gubim
i nisam sretan kad se smijem
zbog jedne zene koju ljubim
ta gorka vina pijem
Ljubavi moja sve sam ti dao
izmedju nas je ponor soneta
i glupoj igri zastor bi pao
da nisam tvoja marioneta
Ref.
izmedju nas je ponor tuge
samo da nisam pjevac tuge
Ja nisam pjesnik vec pjevac tuge
spreman na sve sto padne ti na um
zbog tebe zeno sto ljubis druge
zivim ko boem il' bolje ko klaun
Ref.
da nisam tvoja marioneta
[/b]nije spam,na planeti izbora , izabrao sam u ljubav da vjerujem [b] https://www.youtube.com/watch?v=Sv16zpBarno&feature=related
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema
Ref.
Ja nisam kockar ali gubim
i nisam sretan kad se smijem
zbog jedne zene koju ljubim
ta gorka vina pijem
da nisam tvoja marioneta
Ref.
izmedju nas je ponor tuge
samo da nisam pjevac tuge
Ja nisam pjesnik vec pjevac tuge
spreman na sve sto padne ti na um
zbog tebe zeno sto ljubis druge
zivim ko boem il' bolje ko klaun
Ref.
da nisam tvoja marioneta
[/b]nije spam,na planeti izbora , izabrao sam u ljubav da vjerujem [b] https://www.youtube.com/watch?v=Sv16zpBarno&feature=related
Nikad do sada čula za ovu pjesmu (falabogu ), previše je tih zabavnjaka što pokušavaju bacit u depru.
Da, forum je jako ugodan, morti i zato što je opustio. Gdje je previše ljudi uvijek neka sranja...
Da, forum je jako ugodan, morti i zato što je opustio. Gdje je previše ljudi uvijek neka sranja...
Ima na jednom forumu tko pita gdje si i što se s tobom događa.To ti je ekvilajzer s e-foruma ili y ako ga se sjećaš.
sirena- Broj postova : 248
da,lijepo je ovdje,nekako prirodno usporeno ... prije registracije sam provirio u viceve ... primjetio da imate ovdje zdraviji smjeh i tako se odlucio ovdje malo tipkati ( dok ljeto ne stigne jer onda sam rijetko uz ovu mašinu ) ... zašto spominjem viceve ? pa izvjestan period sam tipkao na "slobodnom" i da ne olajavam previše uglavnom tamo recimo vole ismijavati rome u vicevima ,to ih jednostavno raduje , to im imponuje i onda sam se upetljao da zastupam rome na pristojan nacin i počeo mod da mi briše postove da prijeti kartonom e onda sam zaboravio na pristojnost i mršno ih onako kolektivno zajedno sa modom ... napustio taj forum jer ne mogu razumjeti da pojedinci sebe svrstaju u grupe " duhovne izgradnje " , razne grupe sa prefiksom vjere,zdravlja,poštenja i onda sebi dozvole da ničim izazvani omalovažavaju i da ih tudja nevolja veseli,nagoni na smjeh ... budem danas probao odvojiti malo vremena i otipkati šta ozbiljnije , da se uključim ... nisam želio sa ovim postom uvelicavati svoje karakterne crte iako to tako može izgledati , no ko želi razumjeti jednostavno ce razumjeti ...
@ sirena
Naravno da se sjećam Hi Fi-ja, još s fhr-a, a poslije smo na reklamacijama tipkali. No, mislim da je i on na e-forumu popizdio. Jako mi je drag. A evo šljakam i pizdim, sad već ne lagano nego sam teško anksiozna
@ Fijolin
Meni se čini slobodni.net kao vrlo neurotično mjesto. Stoga se nisam tamo baš dugo zadržavala. Ovaj forum je jedini s normalnim vlasnikom, zdravim u glavi i vrlo cool.
Naravno da se sjećam Hi Fi-ja, još s fhr-a, a poslije smo na reklamacijama tipkali. No, mislim da je i on na e-forumu popizdio. Jako mi je drag. A evo šljakam i pizdim, sad već ne lagano nego sam teško anksiozna
@ Fijolin
Meni se čini slobodni.net kao vrlo neurotično mjesto. Stoga se nisam tamo baš dugo zadržavala. Ovaj forum je jedini s normalnim vlasnikom, zdravim u glavi i vrlo cool.
@ Fijolin
Meni se čini slobodni.net kao vrlo neurotično mjesto. Stoga se nisam tamo baš dugo zadržavala. Ovaj forum je jedini s normalnim vlasnikom, zdravim u glavi i vrlo cool. [/quote] ... ... i šta se dešava ? vlasnik normalan ... dva moderatora koja se rijetko pojavljuju i ne nude ništa novoga ... admina prizivaš kao bivšu ljubav ... primjetio sam i rijetke forumaše znaš nazvati moronima i nema ih poslije toga ... daj se malo iskupi pa dozvoli sebi da otvoriš koju novu temu ... evo pepam balun i čekam ...
Pa imala sam neke ideje ali kad nema diskutanata.
Primjer ovog foruma dokazuje da su ljudi u biti mazohisti
Ako ih nitko ne davi nije im po volji.
smijem te zamoliti , realizuj ideje ... neskromno ce zvučati samo cu ti ipak otipkati " uspiješ li me zapričati , vrijedim bar za trojicu diskutanata" a pojavice se vec neko i četvrti a možda uskoči i peti ...vess je napisao/la:Pa imala sam neke ideje ali kad nema diskutanata.
Priroda tzv Boga...
što mislite o tome, kakva je ta priroda?
znaš me zapričati , samo svracaj redovnije ...
Priroda takozvanog boga , riječi su tvoje vess draga i to bez nove teme i naznake kojeg boga a bogova ima i odviše mnogo , još ako uključimo i obične smrtnike koji sebe smatraju bogom i to im da za pravo da pokušavaju dominirati a nekad im što je žalosno i podje za rukom ... bez tvojih smjernica daješ mi za pravo tipkati o bogu po svom izboru ili opcenito o bogu a to nam je neizvodivo jer ne smijemo sputavati i omalovažavati druge bogove koje neko štuje i njima vjeruje ... evo ispričam ti priču o bogu za kojeg se rijetko gdje čuje , kojeg teško da ceš pronaci i na netu i svim knjižnicama . kad su mi počeli priču o njemu pomislio sam da se radi o nekoj legendi koja ce imati misteriozan svršetak i biti ispunjena magijom ... pričala mi je žena slična slična jednoj iz ovog video klipa .... https://www.youtube.com/watch?v=8VVbcFQMePo&feature=related .... bog koji nam želi život ispunjen punim vrtom , debelom stokom , zdravom dijecom...bog koji nam daje vodu i dolazi rijekom koja periodicno plavi suvo korito i ponekad uspije dotaci nas preko kišnih kapi ... bog koji vodi bespoštednu bitku sa silama zla , crnom magijom iz susjednih sela , koji se hvata u koštac sa svim što nam ne misle dobro ... bog koji je u toj svojoj misiji usamljen , koji ne želi štovanje i hramove , bog koji ne obecava ništa i nikad nece da se smatra savršenim jer on to uistinu i nije jer rijetke su kiše , suvo je korito rijeke tokom više mjeseci u godini , u vrtu je zemlja ispucala , stoka mršava , dijeca su bolesna ... ljudi su ga voljeli , još ga rijetki pamte i sjete se njega ... bog koji nikog ne kažnjava i ne nagradjuje, bog koji voli sviju podjednako ... bog koji samo svrati ponekad izmedju bitaka i donese svježine trag , vrati nadu u život ... bog koji je smetao kolonistima koji su na silu donjeli svog Isusa i usadili ga medju njih i na svaki spomen boga kojem su se domoroci radovali kad osjete kišu na licu i kojeg su osjecali dok tutnji voda kroz suvo korito , kolonisti su palili cijelo selo i smijali se njemu i pitali „ gdje je vaš bog da vam kišom selo u plamenu gasi ? “ ... kakva mu je priroda , bilo je pitanje tvoje ... priroda mu je naivna poput djecacke , neshvatljiva nama sada uz sve vodovodne instalacije i pipe po domovima , nashvatljiva u doba jakuzija i tuš kabina ... taj je bog još uvjek tamo gdje je od praskozorja civilizacije i bio , još uvjek usamljen još uvjek vodi bitke za nas , samo nas to ne zanima ... bog je postojan , nepromjenjiv , odan sebi i svom bivstovanju , primjecivali mi to ili ne ...vess je napisao/la:Priroda tzv Boga...
Sv. Augustin, vrhunski kršćanski filozof, spomena vrijedan, rekao je da o bogu možemo spoznati samo to da ga ne možemo spoznati. Slažem se.
Osjećaš se ti kao bog kad zgaziš mrava?
Po mome mišljenju, pitanje je je li to umoljiva sila. Nadilazi naše interpretacije.
Ja zgazim (tj. usišem) mrava kad naprosto nemam živaca svakog mrava iznositi preko balkona. A nekad imam živaca.
Mislim, bog je takav isto.
PS. Ti misliš na Geu?
Osjećaš se ti kao bog kad zgaziš mrava?
Po mome mišljenju, pitanje je je li to umoljiva sila. Nadilazi naše interpretacije.
Ja zgazim (tj. usišem) mrava kad naprosto nemam živaca svakog mrava iznositi preko balkona. A nekad imam živaca.
Mislim, bog je takav isto.
PS. Ti misliš na Geu?
vess --- Osjecam li se kao bog kad zgazim mrava pitaš me sad ... sama si rekla da boga ne možemo skužiti do kraja i kako očekuješ od mene da spoznam kako se bog osjeca dok gazi ... kako cu uopce stici do spoznaje da zgazio sam mrava nehotice, ne mogu ipak svoju senzibilnost dovesti do tog savršenstva ... zgaziti mrava namjerno necu ... dam ti savjet u vezi mrava na balkonu , posipaj par tjedana obicnu kuhinjsku sol po balkonskim uglovima i stazama kojim mravi hode , ne podnose sol i nestanu bez traga i bez višemješjecne potrebe za povratkom ... a sada da tvog mrava pretvorim u karakternu crtu nekog pojedinca iz našeg okruženja i vjeruj nemam užitka i necu osjetiti nadmoc ako sam prisiljen gaziti nekog slabijeg , sitnijeg ... veci je gušt udariti na grizlija , pa nek nakon toga i osjetim bol u kralježnici i dobijem rasjecenu usnu , nek se osjecam kao zgaženi mrav ako nisam uspio grizlija staviti pod noge i nemoj mi sada izvuci kakvu mazohističku crtu koju voliš spominjati jer daleko je to od toga , razumjeceš na pravilan nacin nadam se i znaj nisam za kavge i nisam jak u obracunima , samo ne mogu gaziti mrave ... ... bogu je jednostavnije sa mravima i grizlijima zbog široke lepeze orudja što posjeduje i ako ništa drugo ne prolazi ima i ona krilatica „stici ce ga bozja kazna pa desilo se to i na onom svijetu ako ne bude vec na ovom“ ... ... lepršava si pa smo za tren preko boga do mravljih pitanja stigli ... eto posipaj sol po balkonu i nece te gristi savjest za uništenim mravljim životima ... želiš li mi reci o tvom pogledu na prirodu boga ? zapricaj me , pa ti budem tipkao o jednom bogu koji nam ne misli svima dobro ... .... P.S. nije to bio GEA , nisam siguran da znam ponoviti na izvornom jeziku . u prevodu te složenice se zove „naš čovjek“ , smatraju ga svojim čovjekom (pazi čovjekom a ne bogom ) i dok voda tutnji suvim koritom trčali su svom čovjeku u susret ...
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.